Julbord och nytt uppdrag

Idag deltog jag i Restaurang Hovs anrika julbord. Stämningen blir något alldeles extra där för mig i den gammaldags miljön, där jag har ett tidigt minne från platsen när jag som barn åt smörgåsbord och sedan när vi hade begravningsfikat för min morfar. Jag tänker på morfar lite då och då, men alltid extra bland annat på den här platsen. Det är 16 år sedan morfar dog och befriades från sitt lidande.

Det börjar vara en årlig tradition att äta julbordslunch här och visst uppfylls mina förväntningar på vad ett julbord ska omfatta. Som vanligt försökte jag äta det som vi inte brukar servera hemma, samtidigt som jag försöker undvika allt baserat på gris. Jag hade blivit rekommenderad de inlagda kantarellerna, men gillade dem inte alls. Mina favoriter blev istället ugnsomeletten, renkorven, de ljuvliga katrinplommonen och ostkakan. Tack vare att jag i första hand fokuserade på sill och lax, och varken tog potatis eller bröd, blev jag inte illamående mätt utan var nöjt belåten när det var dags att ge sig tillbaks till jobbet.

På eftermiddagen meddelade min chef till sist övriga att jag kommer gå in på deltid som projektledare under våren. Det känns bra, nu är jag tillbaks ;) Utan att gå in på det för djupt, var anledningen att jag för ett antal år sedan hoppade av som projektledare, innehållet i de planeringsmöten som hölls då. Men nu är det mer rutinerade, och delvis utbytta, medarbetare i gruppen och annan chef, så jag känner ingen farhåga kring detta utan tror fullt ut på det här nygamla uppdraget.

Mer jultraditioner blev det hemma efter jobbet då det pysslades smällkarameller över hela vardagsrumsgolvet :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *