Ta en galette

Rekordkylig maj. Minusgrader mest varje dag. I torsdags regelbundet lätt snöfall. Jag blev lite nervös inför ett viktigt utomhusmöte jag hade ordnat på jobbet fredag eftermiddag. Men plötsligt sken solen, det var vindstilla och det gick alldeles utmärkt att genomföra en workshop ute. Idag lördag var det plötsligt sommar!? Bara över en natt så där. Ljuvligt! Extra härligt med finväder nu då bägge sönerna är i Trondheim över helgen.

Med tanke på vädret är det väl i sista laget att leta vårvintern i fjällen nu. Men här kommer ett tips sedan tidigare på säsongen.

Ät en galette som mat, eller crêpe som dessert, på Åre Crêperie & Logi. Roligare och sundare än traditionell snabbmat och i klart trivsam miljö i en gammal brandstation. Jag saknade dock att det inte erbjöds någon variant med svamp.

På bilden en galette med fetaost, kyckling, tomat, pesto, solrosfrön, bladspenat och emmentalerost. Galette är förresten en glutenfri hårdare ”pannkaka” bakad på bovete.

Ett annat ”mattips” är förresten Loka Coconut Dream. Jag är SÅ svag för kokos. Glad att den här smaken kom tillbaks.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *