Internetshoppingen har lett till att allt fler människor letar sig utomlands för att hitta de produkter som de vill ha. Det är naturligtvis inget konstigt, eftersom internet har gjort det möjligt att shoppa från världens alla hörn. Nu behöver du inte begränsa dig till de butiker som finns i ditt område eller som är tillgängliga i Sverige, utan kan köpa allt möjligt från alla delar av världen.

Innan du shoppar från ett annat land finns det saker att tänka på! Handlar du innanför EU kan du känna dig trygg med att konsumentköplagen fortfarande gäller när det kommer till ångerright’ style=’max-height:250px; margin:10px; margin-bottom:20px;’>ätt eller retur. Handlar du däremot utanför EU är det andra regler som gäller. Se därför till att du läser igenom villkoren innan du gör en beställning.

Tull, skatt och moms

En annan sak som är viktig att tänka på är tull, skatt och moms. Om du handlar utanför EU kan du nämligen bli skyldig att betala detta hos Tullverket när varorna ska hämtas ut. Hur mycket du får betala varierar beroende på vad det är du har köpt och hur mycket varan kostade dig. På Tullverkets hemsida kan du räkna ut hur mycket avgifterna kommer gå på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *