Vankas det födelsedagskalas eller ska du kanske ordna en 90-talsfest för kompisarna? Är det svärföräldrarna som kommer på besök eller ska du fira att du har förlovat dig? Det finns många tillfällen där du kan behöva laga mat till många människor. I Sverige (och de allra flesta kulturer) går mat och fest alltid hand i hand, men hur lyckas man med mat till många?

Allt om Mat kan du hitta mängder med härliga recept som du kan använda dig av. Vi vill dock tipsa dig om att välja maträtter som du kan använda nleft’ style=’max-height:250px; margin:10px; margin-bottom:20px;’>edanstående punkter med.

  • Satsa på maträtter som du kan förbereda långt innan. Det kan t.ex. vara potatisgratäng, matpajer eller mustiga grytor.
  • Välj maträtter som du vet att de allra flesta tycker om. Det är ingen idé att krångla till det i onödan och riskera att maten inte faller alla i smaken.
  • Har du svårt att välja maträtt kan det vara en god idé att satsa på en buffé. På en buffé har alla möjlighet att plocka sådant som de själva tycker är gott och du slipper stå med massa mat över för att ingen ville äta upp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *