Det kan låta enkelt att ha en fungerande hudvårdsrutin med det är inte helt lätt alla gånger. För att din hud ska få de bästa förutsättningarna behöver du ha bra hudvårdsprodukter som passar just din hy. För att huden ska kunna reparera sig tillräckligt bra under natten är en nattkräm otroligt viktigt att använda. Lika viktig är dagkrämen som ska skydda din hud under dagen mot olika påfrestningar. Börja med att ta reda på vilken hudtyp du har. Det finns olika hudtyper och det brukar vara torr hy, blandhy, känslig hy och fet hy. Sedan är varje människas hud olika men det är en bra början att testa produkter inom en kategori som liknar din hy. Det kan ibland ta ett tag att hitta rätt bland olika hudvårdsprodukter men genom att testa dig fram kommer du att hitta de som passar dig bäst.

Rengöringen är basen i din hudvårdsrutin

När du har bra produkter ska du använda dem i rätt ordning och på ett bra sätt. Innan du börjar med att fixa med din hudvårdsrutin ska du se till att tvätta händerna. Då minskar du risken att tillföra smuts till huden. När du torkar din rengjorda hud är det viktigt att du använder en ren handduk för att inte riskera att få tillbaka smuts och bakterier i ansiktet. På både morgonen och kvällen är det bra att rengöra huden ordentligt. Hitta en rengöringsprodukt som rengör huden utan att torka ut den. Om din hud blir torr och irriterad av rengöringen är ett tips att testa en annan produkt. Även om du använder en rengöringsprodukt brukar det finnas rester kvar från smink och dylikt. Därför är en toner bra att använda.

Serum återfuktar huden

Nästa steg är att använda ett serum. Det finns mängder med olika serum på marknaden och alla har olika egenskaper. Det är återigen viktigt att du vet vad du har för typ av hud och vad du vill att serumet främst ska göra. Om du har väldigt torr hud är ett återfuktande serum bra. Serum kan du använda både på morgonen och kvällen. Huden kring ögonen är känslig och därför kan du försöka att undvika att smörja krämer och serum nära ögat. Smörj vid benet men inte längre in. Att använda en speciell ögonkräm är därför en bra idé.

Dag- och nattkräm

När du har applicerat serum smörjer du varsamt in huden med en kräm. Dagkräm på morgonen och nattkräm på kvällen. Nattkrämen hjälper huden med återhämtningsprocessen och ofta innehåller nattkrämen ingredienser som arbetar bäst när du är i vila. En dagkräm skyddar och återfuktar huden samtidigt som den gör att du ser fräsch ut. Det kan vara en bra idé att välja en dagkräm som har inbyggt UV-skydd för att skydda din känsliga hud mot solens skadliga strålar. Det finns otroligt många dagkrämer och det gäller att hitta den som gynnar din hud bäst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *