Du ska bjuda på en riktigt fin middag och till middagen ska du servera vin. Att välja vin till maten är en riktig kost som inte alla klarar av. Det är lätt att man väljer ett vin som man vet med sig är gott, utan att ta hänsyn till om det kommer passa maten eller inte. Målet med vinet är att det ska lyfta smaken från maten, inte dra ner den. Väljer du fel vin är den sistnämnda situationen inte helt ovanlig.

Vitt vin – Vita viner passar tom: 20px;” src=”https://homeriver.se/wp-content/uploads/2021/03/5-2.jpg” />bäst till ljust kött och sälta. Det kan t.ex. handla om kyckling eller fisk, men även alla typer av skaldjur. Det sägs även att vitt vin är bäst om du väljer att bjuda på charkuterier eller ostar. I butiker kan du vanligtvis få professionell hjälp att välja ut ett vin som passar.

Rött vin – Rött vin är oftast lite kraftigare och mörkare i smaken och därför lämpar det sig bäst om du ska bjuda på ett mörkare kött. Det kan vara biff, mustiga köttgrytor och hamburgare, men det kan också vara vilt i form av rådjur eller älg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *