Att vilja ha ett större bankkonto är egentligen ingenting som är nytt. Sedan många år tillbaka har sparandet varit ett stort fokus för många människor och man har tagit till många knep för att lyckas. Trots det går det inte att förneka att vissa människor lyckas bättre med sitt sparande än andra. Orsaken till detta kan vara att vissa helt enkelt har en högre inkomst, men det kan också handla om att man vet hur man ska spendera sina pengar smartare.

Det finns många goda orsaker till att ha ett bra sparkonto. Man behöver inte spara i aktier och fonder om man inte vill, även om detta är ett mycket bra sätt att gå tillväga. Aktier och fonder är något som kommer med en ibland hög risk, vilket inte alla vill eller vågar utsätta sin ekonomi för. Det betyder dock inte att man inte kan ha ett bra sparande ändå, men hur ska man gå tillväga och vad är de bästa sätten?

Bra och enkla spartips

Inte behöver du gå och bli en börshaj för att börja spara pengar. Det gäller bara att bli mer medveten om dina utgifter och hur du spenderar dina pengar. Här nedan listar vi några riktigt bra tips som du kan ha stor användning av för att komma igång.

Se över utgifterna

Vad är det för utgifter som du har idag och finns det möjlighet att minimera dessa? Du kanske kan avsluta ett av de där streamingabonnemangen som du har eller varför inte avsluta ljudboksappen som du ändå aldrig lyssnar på.

Se över dina lån

Har du många små lån och krediter så har du också många utgifter. Genom att samla sina lån till ett stort behöver du inte betala lika mycket ränta och amortering varje månad. Pengarna som blir över kan gå direkt till ditt sparande.

Öppna ett sparkonto

Med ett sparkonto blir det lättare för dig att se hur mycket du har sparat och det blir i sin tur en motivation till att spara mer. Välj gärna ett sparkonto som har en så bra ränta som möjligt, så kan du spara än mer än vad du sätter in. Visst kan du spara på ett vanligt bankkonto om du hellre vill, men du kommer inte att få pengar att växa av sig själv.

Skippa onödiga köp

Kaffe på väg till jobbet, en tröja på rea eller en hamburgare med kompisarna. Visst ska du unna dig ibland, men försök att undvika onödiga köp som gör ditt sparande svårare. Även om 25 kronor för en kaffe inte låter speciellt mycket blir det 500 kronor i månaden om du köper en kaffe varje dag som du åker till jobbet, förutsatt att du jobbar fem dagar i veckan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *