Att ha värk i rygg och axlar är jobbigt och påfrestande. Ett för inaktivt liv kan bidra till värk i kroppen. Om du har stora bröst som ger dig mycket värk kan en bröstförminskning vara lösningen på problemet. Även en uttöjd byst kan ge problem i rygg och nacke. Om du dessutom tycker att brösten har sjunkit långt ner kan du göra ett bröstlyft samtidigt. När du gör en bröstförminskning tas både körtelvävnad och hud bort för att skapa vackra bröst med mindre volym och som sitter högre upp. En för stor byst kan förutom att ge värk även vara ett hinder vid träning och skapa irritation som klåda och eksem. Om du blir begränsad i ditt liv på grund av brösten kan det vara värt att se vilka alternativen är för att kunna göra något åt saken. Du kan alltid boka en konsultation för att veta vad som skulle passa dig bäst.

Rörelse är viktigt om du har värk

Om du dessutom har ett stillasittande arbete som är ensidigt kan det också påverka ryggen och nacken negativt. Det är vanligt att ha ont i axlar och nacke. Mycket beror på att många är väldigt stillasittande under dygnet. Med mer fysisk aktivitet kan du minska risken att få ont i nacken och ryggen. Även om du har värk är det bra att försöka röra på dig. Det behöver inte vara träning, du kommer väldigt långt med vardagsmotion. Ta trapporna istället för att ta hissen och promenera 10 minuter på lunchrasten. Din muskelstyrka försämras om du är för inaktiv. Det är speciellt viktigt att ta pauser i arbetet om du sitter mycket stilla. Avbryt gärna ditt arbete med jämna mellanrum och rör på kroppen. Om du har mycket värk i nacke och rygg kan värme också hjälpa.

Hälsosam mat och fysisk aktivitet

För att kroppen ska hålla länge och du ska må bra är det viktigt att du investerar i din hälsa. Gör det åtgärder som krävs för att du ska kunna må bra. Fysisk aktivitet och att äta hälsosamt mat är det två största faktorerna som påverkar din hälsa positivt. Även om du är kroppsligt begränsad finns det alltid något som du kan träna eller motionera. Att äta mat som är innehåller mycket näring och undvika livsmedel som bara är tomma kalorier är något som är bra att försöka göra. Du är den som sitter i förarsätet för din hälsa. Om du gör aktiva val kan du förbättra ditt mående.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *