Mobilen har förändrat våra liv och vår livsstil på ett sätt som ingen kunde anat för bara några årtionden sedan. Dagens smartphone är en trådlös kommunikationsapparat som vi alla kan bära i väskan, fickan och hålla i handen. Den mobila revolutionen är världsomfattande och människor i alla världens hörn har idag en mobil. Vi har integrerat mobilen i vår livsstil och ingen vill eller kan vara utan en smartphone idag, oavsett ålder.

Funktioner som mobilen ersatt

Vår moderna smartphone har ersatt flera olika funktioner och saker i våra liv utan att vi ens märker det. Allt finns bekvämt i vår mobil som exempelvis spelkonsol, e-bokläsare, miniräknare, röstinspelning, kompass, streckkodsläsare, videokamera och videospelare, ficklampa, väckarklocka, kalender, timer, telefonbok, fotoalbum, dagstidning, anteckningsbok, tidtabeller, fjärrkontroll, dator, kamera och mycket mer.

Navet i våra liv

Denna lilla handhållna smarta mobil har blivit navet i våra liv och vi använder den varje dag, året runt, på fritiden, på jobbet, i skolan och på resan. I dag behöver vi inte köpa en kamera eftersom vår smartphone är utrustad med en utmärkt och lättanvänd kamera. Vi kan skicka bilder från mobilen till vem vi vill och när vi vill på några sekunder (via internet), vilket blivit otroligt uppskattat när vi reser utomlands. Men vi använder även kameran på vår smartphone till att ta foton av oss själva, så kallade selfies. Nu kan dina selfies bli ännu bättre och hos exempelvis eStore finns ett brett utbud av ring lights och selfie-lampor online. Med en Selfie lampa kan du ta bilder med perfekt ljus vid varje tillfälle. Hos eStore finns flera olika typer av selfie-lampor och ring lights till bra pris och av bra kvalitet att välja mellan.

Omvandlaren

Mobilen har omvandlat våra liv. Den är inte längre en liten telefon, utan en avancerad minidator som vi kan sköta företag från, läsa vår e-post från, kommunicera med, surfa online med plus många andra användningssätt. Trots ett fåtal negativa aspekter av mobiler är de positiva fördelarna betydligt fler. Vi kan idag enkelt kontakta vänner över hela världen, men mobilen har samtidigt lett till ökad kontakt med våra familjemedlemmar här hemma.

Aktivare livsstil

I dag har vi en livsstil som är både aktivare, bekvämare och effektivare mycket tack vare vår smartphone. Vi kan till exempel sköta arbetsuppgifter och kontakter när vi är på språng via mobilen. En hantverkare som är under tidspress och som har många uppdrag kan organisera sitt arbete bättre, beställa material på plats och kommunicera med sina kunder med mobilen. Förutom att mobilen gjort vårt liv mer flexibelt, roligare och enklare ger den även större trygghet och säkerhet. Barn och ungdomar kan kommunicera med sina föräldrar mer effektivt till exempel om de har missat bussen eller är på fest och behöver skjuts hem. Idag vill ingen vara utan sin mobil av många olika anledningar. Vår smartphone har blivit en del av vår livsstil och en stor del av våra liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *