Är du trött på att stå och stampa på samma ställe när det kommer till din inkomst? Då är du inte ensam. Många människor letar idag efter sätt som de kan få sina pengar att växa och detta utan att behöva ta ett extrajobb eller studera för att ändra karriär. Genom att investera i finansiella instrument kan du se till att få ett bankkonto som är betydligt mer stabilt och som växer av sig själv.

Aktier och fonder var något som förr bara användes av de som hade en extremt bra insyn i börsen. Vanliga personer vågade sig inte på metoden, även om det var lockande. Idag ser det helt annorlunda ut och att investera i aktier och fonder är ett av de vanligaste sätten till en bättre ekonomi eller ett stadigare sparande.

Så kommer du igång

De allra flesta personer kommer igång med ett så kallat ISK-konto. ISK står för investeringssparkonto och är ett konto där du kan månadsspara i aktier/fonder. Kontot är vanligtvis helt gratis att öppna och du kan välja själv om du vill göra det via din egen bank eller om du vill använda dig av en annan marknadsplats. Börja med att sätta in pengar på ditt ISK-konto och välj därefter vilka fonder eller aktier som du vill använda dig av. Till en början kan det vara bra att välja fonder som har en så låg risk som möjligt. Det ger förvisso inte lika hög avkastning, men du behöver heller inte oroa dig lika mycket för att förlora ditt kapital.

Med aktier och fonder kan dina pengar växa av sig själv, men det finns en baksida. Du kan aldrig vara garanterad att du får tillbaka alla pengar som du har investerat om det skulle gå dåligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *