Studentlivet är fyllt av glädje och spänning, men det är också en tid där många kämpar med sin ekonomi. Att studera på heltid gör det svårt att få ekonomin att gå runt, speciellt om man inte har möjlighet att jobba. Visst finns möjlighet att ansöka om CSN-lån där du får utbetalningar varje månad, men i takt med att hyror, el och mat blir allt dyrare är det inte alltid som lånet är tillräckligt.

Som student får man snabbt lära sig att hålla hårt i sina pengar. Det går inte att äta ute varje dag och att inreda hemmet kan kännas näst intill omöjligt. Ett vanligt missförstånd är att man tror att man måste ha ett extra jobb eller åta sig betalda uppdrag för att få mer pengar varje månad, men så är inte fallet. Ofta räcker det med att göra mindre förändringar i vardagen för att kunna spara en hel del.

Bästa spartipsen till studenten

Har du tröttnat på att ständigt behöva oroa dig för pengar samtidigt som du studerar? Då är du inte ensam. Många studenter kämpar idag med just samma sak. Vi har tagit fram några riktigt bra knep som du kan använda dig av och som gör stor skillnad för plånboken.

Handla på stormarknader – Det är stor skillnad på priserna på en stormarknad jämfört med ICA nere på hörnet. ICA kanske passar när du bara behöver mjölk eller chips till helgen, men ska du storhandla är det stormarknader med låga priser du ska satsa på.

Använd studentkortet – Studentkortet är utmärkt att använda sig av när du vill spara pengar! Här hittar du mängder med rabatter på allt från hemförsäkring för student till kläder, elektronik och mycket mer. En hemförsäkring är mycket viktig om olyckan skulle vara framme och det är tråkigt om du skulle vara oskyddad på grund av dålig ekonomi.

Ändra färdmedel – Åker du bil till skolan? Byt bilen mot bussen eller tåget. Åker du tåg eller buss? Då kanske det finns möjlighet att byta till cykel. Här finns det oftast många kronor att spara in, förutsatt att du inte bor så pass nära att du promenerar. Då gör du redan det absolut bästa för både hälsa och plånbok.

Satsa på second hand – Att handla second hand är inte längre något som associeras med fattigdom eller dålig ekonomi. Second hand är hållbart, snällt mot miljön och ett utmärkt sätt att spara pengar. Här kan du hitta kläder, elektronik, möbler, inredning, väskor och mycket mer. På sidor online kan du till och med köpa kurslitteratur i andra hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *