Har du alltid drömt om att få göra all din mat från grunden? Är du väldigt mån om miljön? Då kan det vara en väldigt bra idé att börja fixa mat från din egen trädgård. Det finns många olika sätt du kan få fram mat på i din egen trädgård. Du kan odla egna grönsaker, kryddor och rotfrukter. Men du kan även till exempel skaffa höns, fruktträd och bärbuskar.

Odla egna grönsaker, kryddor och rotfrukter

Ett riktigt trevligt alternativ där du kan få alldeles färska grönsaker och riktigt välsmakande rotfrukter är att odla själv på din trädgård. Om du vill ha ett riktigt bra utbud har Wexthuset.com alltifrån paprika, chili och gurka till morötter och kålrot. Då får du även fröerna hemskickade utan frakt, vilket är riktigt smidigt. Oavsett om det är trevliga kryddor eller riktigt smarriga tomater du är ute efter kan du hitta det där och sedan bara börja odla när det kommit hem. Finns det något bättre än helt färska grönsaker i en sallad?

Skaffa höns

Ett annat bra sätt att kunna få mat direkt från trädgården kan vara att skaffa höns. Det krävs bara att du införskaffar eller bygger ett hönshus och en hönsgård. Därifrån kan du få ägg, vilket är en god och bra proteinkälla. Ägg går det att göra många olika maträtter på. Det går även att få kycklingar om du nu vill ha det. Med höns kan du alltså få både ägg och kycklingar hemifrån. Är det inte bra trevligt att ha lite höns som travar omkring i trädgården också?

Fruktträd och bärbuskar

Sist men inte minst kan du, om du idag inte redan har det, plantera fruktträd eller bärbuskar. Då kan du till exempel plantera ett äppelträd. Med äpplen kan du till exempel göra juice, äppelpaj, fruktsallad eller bara äta äpplet som det är till ett mellanmål. Sedan kan du även plantera för att få bärbuskar. Vad sägs om att kunna få egna färska jordgubbar på sommaren? Det som är så gott. Jordgubbar är, som du säkert redan vet, en utmärkt delikatess till tårtan, kladdkakan eller bara till ett glas champagne. I och med priset på jordgubbar kan du även spara en hel del pengar på att odla själv. Du kan även såklart odla för att få smultron, vinbär samt en massa andra bär och frukter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *